Una vintena de projectes dels pressupostos participatius demanen el suport de la ciutadania per fer-se realitat

Dissabte 03 Març, 2018
Participació i ciutadania

21 projectes dels 43 candidats a finançar-se a través de la partida de 750.000 euros inclosa al programa de Pressupostos participatius s'han donat a conèixer i han demanat el vot a la ciutadania aquest dissabte en un acte públic realitzat a la sala d'actes de l'antic hospital (carrer de Sant Joan). La ciutadania empadronada a Reus que hagi fet 16 anys (i per tant amb dret a vot) podia assistir a aquesta presentació i conèixer de primera mà els detalls dels projectes, en un acte obert que es repetirà el dissabte 10 de març a la mateixa hora i lloc, en què es presentaran els projectes restants.

Des d'aquest dilluns 26 de febrer i fins al 18 de març la ciutadania empadronada a Reus que hagi fet 16 anys pot emetre el vot presencialment als punts de votació o bé telemàticament a través del portal participa.reus.cat, ja sigui des d'un ordinador o qualsevol dispositiu mòbil. Fins aquest dissabte ja s'han registrat més de 2.000 vots emesos per donar suport a algun dels projectes presentats.

La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, ha valorat molt positivament aquesta primera jornada de presentació pública dels projectes i ha recordat a la ciutadania que dissabte que ve hi ha una nova oportunitat per conèixer directament les propostes i plantejar els dubtes que pugui tenir qualsevol persona sobre els projectes presentats.

Els Mercats de Reus, punt de votació
Per a les persones que desitgin participar en el procés de manera presencial, s’han previst un seguit d’espais informatius sobre les opcions finalistes que inclouen punts de votació amb el suport d’una persona dinamitzadora, que ajuda les persones interessades a votar i informa sobre qualsevol dubte.

Aquest és el cas dels Mercats de Reus, que els dies 2, 3, 9, 10, 16 i 17 de març en horari d'obertura al públic disposen de punts de votació presencials.

A més dels Mercats de Reus, els Centres Cívics, les Biblioteques Municipals, l’Antic Hospital, l’actual Hospital de Sant Joan, l’Oficina d’Atenció Ciutadana i el Casal de Joves també disposen de llocs on es pot trobar un espai informatiu permanent sobre el procés participatiu i on, a més, en dates concretes es pot exercir el vot.

Dates i llocs de votació presencial
Les dates i llocs de votació previstos són els següents:

  • Del 26 de febrer al 18 de març hi ha punts de votació equipats amb ordinadors i wifi als centres cívics, el Casal de Joves, les biblioteques municipals, l’Oficina d’Atenció Ciutadana i l’Antic Hospital.
  • Mercat Central i Mercat del Carrilet, en horari d’obertura, els dies 2, 3, 9, 10, 16 i 17 de març
  • Hospital de Sant Joan els dies 26 i 28 de febrer, 2, 12, 14 i 16 de març de 9:00 a 13:00 h
Galeria imatges: