Primer taller obert per escollir propostes d'inversions que es puguin acollir als Pressupostos participatius

Dijous 11 Octubre, 2018
Participació i ciutadania

Aquest dimecres, 10 d'octubre, s'ha portat a terme a l'antic Hospital la primera sessió oberta a tota la ciutadania de Reus per construir col·lectivament propostes de ciutat que es convertiran en inversions municipals el 2019, en el marc del procés de Pressupostos participatius. Al taller hi han participat una vintena de persones, les quals han triat de manera consensuada 3 propostes de ciutat que passaran directament a la fase de votació i, per tant, no necessitaran passar per la fase de suports per classificar-se.

20 d'octubre, nova sessió oberta
La segona i darrera sessió oberta serà dissabte dia 20 d'octubre de 10:00 a 12:00 h al Centre Cívic del Carme. Per per participar-hi cal inscriure's prèviament al correu info.participacio@reus.cat. En les dues sessions obertes (la d'aquest dimecres i la prevista el dia 20) s'escullen un total de 6 propostes de ciutat (3 a cada taller) que passaran directament a la fase de votació.

La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, ha recordat que "entre els objectius d'aquestes trobades hi ha donar cabuda a la màxima representació de la diversitat de perfils que hi ha a la ciutat per integrar totes les veus i construir propostes que sumin, que aportin un valor afegit per a tothom".

Obert el termini de presentació de propostes
El 26 de setembre va començar el període per presentar projectes susceptibles d'acollir-se al procés de participació ciutadana dels Pressupostos participatius 2019, que novament disposa d'una previsió de 750.000 euros per fer realitat les propostes d'inversions sorgides d'aquest procés ciutadà. El termini de presentació de les iniciatives ciutadanes finalitzarà el 23 d'octubre.

A més dels tallers participatius, la presentació de projectes es pot fer a través de la plataforma digital (a https://participa.reus.cat/) i presencialment en format paper.

Galeria imatges: