La Xarxa de Centres Cívics presenta la programació de tardor-hivern, amb una oferta de més de 180 propostes

Dimecres 28 Agost, 2019
Participació i ciutadania

La regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals presenta la programació de tardor-hivern de la Xarxa de Centres Cívics, amb una oferta en augment pel que fa al número d’activitats respecte el curs passat. El nou catàleg, arriba a les 184 propostes, i confirma la tendència dels darrers anys de complementar l’oferta tradicional de cursos i tallers amb activitats orientades a potenciar les relacions ciutadana i associativa dels usuaris. Aquest nou enfocament es concentra en el lema de la nova programació, «Viu els Centres Cívics de Reus».

L’oferta de tardor-hivern està plantejada per donar resposta a múltiples interessos i àmbits d’interès de la ciutadania. En total són 135 cursos, amb una capacitat aproximada màxima d’unes 2.000 persones; i 49 activitats, amb capacitat per a uns 1.000 usuaris.

Activitats
És en l’oferta d’activitats —amb un format diferent als cursos i tallers— que es vol potenciar i reforçar el paper de referència dels centres cívics i la seva contribució a fomentar les relacions, la convivència i el sentiment de pertinença a la comunitat.

Com a novetats destaquen el cicle «Tocats pel vent!», denominat així perquè gairebé tots els centres cívics tenen nom de vent; i amb el que es programen activitats per donar a conèixer l’entorn més proper a cada equipament: la història del Mas Carandell, els comerços del barri del Carme o la història del Mas de l’Hort Gran de Pau Miró, l’actual Centre Cívic Llevant, entre altres.

També destaca com a novetat el cicle «Cultuquè?», un espai de difusió cultural i de coneixement, amb propostes a l’entorn del teatre, la poesia, la pintura o la música, entre altres.

L’oferta també inclou, entre altres, activitats que han tingut bona acceptació en edicions anteriors com:

  • En família. Un espai lúdic i de relació entre mares, pares i fills al voltant de diverses activitats com la cuina, els jocs, la dansa i vinculades a festes com la castanyada i Nadal.
  • Rutes i tastets, que aporten una visió més especialitzada d’alguns temes d’interès, relacionats amb la salut, el benestar, la cultura, o l’oci.
  • Cicle d’exposicions, per fomentar la difusió de la creació cultural, tant dels reusencs i reusenques com d’entitats i associacions amb contingut d’interès social.

Cursos i tallers
La programació de cursos i tallers aposta per la continuïtat. Són 135 cursos de temàtica molt variada: arts escèniques i musicals, arts plàstiques i manuals, balls i danses, creixement personal, activitats físiques i esportives, fotografia i creativitat digital, gastronomia, idiomes, informàtica i noves tecnologies, i astronomia.

Inscripcions
El període per inscriure’s a les activitats és del 12 al 30 de setembre; i es podrà fer per internet a http://centrescivics.reus.cat, o presencialment a les consergeries dels centres cívics en horari de 9.00 a 13.00h i de 16.00 a 20.00h. Les matrícules romandran obertes mentre hi hagin places disponibles.

Serveis i entitats
Els centres cívics són espais de referència per a diversos serveis municipals de proximitat, que van des de l’àmbit dels Serveis Socials, a casals de la gent gran, serveis d’ocupació de l’Institut Municipal de Formació i Empresa, les comissaries externes de proximitat de la Guàrdia Urbana o els serveis de l’Oficina d’Habitatge.

A més, la xarxa municipal de centres cívics és la seu de 74 entitats ciutadanes.

El catàleg de programació presenta els centres cívics com a pols d’activitat que dinamitzen l’entorn on estan ubicats; alhora que reforça la difusió dels equipaments municipals com a àmbits de trobada informal per a la ciutadania, amb serveis com espais que es poden utilitzar, wifi, l’intercanvi de llibres i els punts amb ordinadors d’accés lliure.

Imatges Relacionades: 
Galeria imatges: