Ajuntament i Generalitat posen les bases del I Fòrum per a Ciutats Transparents de Catalunya, amb seu a Reus

Divendres 05 Març, 2021
Alcaldia
Participació i ciutadania

Reus serà la seu del I Fòrum per a les Ciutats Transparents de Catalunya. La Generalitat i l’Ajuntament de Reus han posat les bases per a la celebració d’aquest esdeveniment en la reunió que les dues institucions han mantingut aquest dijous, 4 de març en el marc de la visita a Reus del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Bernat Solé.

D’acord a les previsions de la Generalitat, el Fòrum es podria  emmarcar en les actuacions derivades de l’entrada de Catalunya a l’Open Government Partnership (OGP), anunciat pel govern català durant la tardor de l’any passat. 

A més del conseller, la reunió va comptar amb la presencia del Secretari de Transparència i Govern Obert Jordi Foz Dalmau; l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; la vicealcaldesa, Noemí Llauradó; i la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores.

L’Ajuntament de Reus valora molt positivament aquesta iniciativa ja que posa en valor el recorregut i la feina que està fent  l’Ajuntament de Reus en matèria de transparència i participació i el situa entre els ajuntaments catalans compromesos en seguir avançant i evolucionar el model de govern obert.

El conseller va visitar Reus interessat pel model de transparència de l'Ajuntament: Reus va obtenir la màxima puntuació (100%) en l'última edició del segell Infoparticipa, que premia l'actuació dels ens públics en transparència activa.

En la reunió es va exposar que Reus ha posat en funcionament des de fa anys una multiplicitat de projectes que han permès avançar de manera pionera en els diferents vessants de la transparència, sempre amb l'enfocament de fomentar una ciutadania més informada i que, per tant, pugui participar amb més coneixement.

Fitxers Relacionats: 
Imatges Relacionades: 
Galeria imatges: