Aprovat el projecte de millora de la plaça d'Antoni Correig i Massó

Dimecres 31 Març, 2021
Via Pública
Participació i ciutadania

L'Ajuntament de Reus ha aprovat el projecte de millora de la plaça d'Antoni Correig i Massó, la proposta més votada dels Pressupostos Participatius 2019 en l'apartat de grans projectes, presentada al procés participatiu per Jordi Clua i Veronica Trevejo Carrillo. El projecte busca remodelar l’àrea de jocs per infants amb la finalitat de revaloritzar i consolidar l’espai públic que utilitzen els veïns, per transformar-lo en un espai accessible i inclusiu per a persones amb diversitat funcional. El projecte té un pressupost d'execució de 110.879,99 euros.

A la part central de l’àrea d’intervenció es crearan tres zones de jocs infantil/juvenils, dues amb un paviment de cautxú continu amb tres tonalitats i l’altre amb sorra. La zona de la plaça amb arbrat preexistent no es modificarà, això permetrà que l’espai sigui igualment agradable, sobretot durant els mesos d’estiu.

Les tres zones de jocs es diferencien per edats:

  • Zona de jocs 1: És la de major dimensió de l'àmbit. Pavimentat amb cautxú, inclourà un joc infantil d'acer galvanitzat, una estructura de joc distribuïda al voltant d'una torre vertical, que fa de punt de partida de diversos mòduls de joc, a partir de cadascun dels seus tres costats. Són jocs inclusius, pensats per a usuaris d'entre 6 i 15 anys.

  • Zona de jocs 2: També pavimentat amb cautxú, inclourà gronxadors inclusius de 2 metres d'alçada, per a usuaris d'entre 6 i 15 anys; i gronxadors tipus molla individuals, pensats per a infants d'entre 1 i 2 anys.

  • Zona de jocs 3: Zona de joc amb sorral d'uns 40m2.

El projecte defineix l’adequació de la part de la plaça on actualment hi ha els jocs infantils, i també el pas de formigó que creua la plaça amb un traçat en diagonal que es troba desnivellat i en mal estat. La plaça té actualment un paviment de terra amb continus desnivells i dos passos de formigó. La zona amb el parc infantil no té un paviment diferenciat de la resta. L’estructura del parc infantil presenta desgast degut al pas dels anys. A més, el parc infantil actual no té elements per a la diversitat d’edats i no és inclusiu.

Per donar resposta a aquests requeriments s’ha buscat un tipus d’urbanització que segueixi els criteris estètics dels habitatges que delimiten la plaça i que en respecti la configuració simètrica i estructurada: de cautxú a la zona de jocs i de formigó desactivat a la zona de pas.

La intervenció prevista prioritza l’adequació de llocs consolidats per davant de la creació de nous espais per tal que no caiguin en desús degut al deteriorament.

Galeria imatges: