Somniu

03

jun

2023

Dissabte

LLOC:

Teatre Fortuny

Com arribar-hi

Somniu
Espectacle de dansa i teatre

Aquesta nit he somiat que em despertava amb ganes de ser... i això he fet. Ara somio despert!

SomNiu és un espectacle de teatre/dansa creat a la ciutat de Reus amb artistes locals i que pretén reforçar la creació artística del territori i per al territori.

El projecte sorgeix d’una reflexió sobre la memòria i la percepció com a paradigma que condiciona el camí, tot reclamant la sinceritat dels somnis més interns com a via a la llibertat més innocent.

L'obra se centra en una reunió familiar que es veurà truncada per una tempesta solar que obligarà els personatges a confinar-se a casa. Aquesta afectarà la psicologia i la conducta dels personatges i els despullarà fins a desvelar els seus conflictes personals i entre familiars. Entre riures i plors aniran sorgint les veritats més internes i amagades.

Aquesta trobada pretén navegar entre aquells aspectes de la memòria que van ser crucials durant el passat i que van induir aquests personatges a col·locar-se en un determinat lloc dins del sistema familiar i la societat que els envolta. Les arrels d'aquest niu compartit els porten gradualment a recuperar, des del joc i la tendresa, indicis de la seva infància, permetent així recuperar una visió més àmplia de la seva realitat.

SomNiu, en definitiva, explora en el que ens interpel·la a totes i tots com és la creació constant del nostre camí en la pròpia constel·lació vital analitzant-ne els seus condicionants, i ens porta a reconciliar-nos amb els rols que tenim preestablerts i els lligams del passat, per afrontar el present d'una manera honesta i valenta.

FITXA ARTÍSTICA

Concepte i Coreografia: Marc Jubete
Direcció artística: Piermario Salerno
Autoria: Dámaris Pires
Traducció: Kristina Kellnerová
Música: Ture Rückwardt i Tabalers del Ball dels Diables de Reus.
Intèrprets: Marc Jubete, Blanca Pascual, Ernest Feliu, Aïda Pitarch i Ariadna Llussà
Cap tècnic: Patxi Torres i l’equip tècnic del Teatre Fortuny

 

Agraïments:

 

Cristina de Anciola, Coia Domingo, Cal Massó, Montse Grau, Montse Casals, Carme Mendiola, Marta Mas, Iván Rodríguez, Arnau Olesti, Alexandre Celma, Jordina Domènech, Cecília Savall, Anna Jubete, Joan Maria Llussà, Tabalers del Ball dels Diables de Reus

 

Agraïm també de tot cor l’ajuda que les nostres famílies i parelles ens han facilitat incondicionalment en tot moment del procés creatiu i fins a dia d’avui.

COL·LECTIU SOMNIU

Col·lectiu Somniu dona nom a l’equip artístic que s’ha format per a donar resposta a la creació d’aquest espectacle. Un grup que ajunta disciplines artístiques diverses i que posa en comú la passió i dedicació per l’art i el seu poder transformador.

Estem fets tots d’històries, experiències i moments determinants, anhels, aspiracions i somnis, records i desitjos; i són aquests els que ens porten a escollir com afrontem la nostra realitat.

Gràcies, salut i amor.
Col·lectiu Somniu

 

 

 

20_modificada1.jpg
Imatge descriptiva del post

29/07/24

Festes del Barri

Anar a l'acte
Imatge descriptiva del post

28/07/24

Festes del Barri

Anar a l'acte
Imatge descriptiva del post

27/07/24

Mahler simfonia n.5

Anar a l'acte
Icona que mostra una lupa.

Cerca una entitat

Trobeu l’entitat que més s'ajusti als vostres interessos

Cerca
Icona que mostra una lupa.

Espai de formació

Accediu a tot tipus de formació per fer créixer la vostra entitat i que estigui al dia

Veure cursos
Icona que mostra una lupa.

Acompanyament

Us facilitem tota l'ajuda necessària per a la vostra entitat

Fer una petició
Icona que mostra una lupa.

Tràmits

Accés directe als tràmits per realitzar les vostres gestions amb l'administració

Veure els tràmits