Cinemafòrum “El sentit de la vida”, un programa per fomentar la reflexió i les relacions socials dirigit especialment al col·lectiu longeu


Divendres, 23/02/2024


La Regidoria de Relacions Ciutadanes, en el marc del Pla d’Envelliment Actiu i Saludable, organitza el programa Cinemafòrum “El sentit de la vida”, un cicle de cinema i debat, dirigit a tots els públics però especialment al col·lectiu longeu, amb l'objectiu de reduir les situacions de soledat no desitjada; fomentar les relacions socials en espais lúdics i culturals i adquirir coneixements i generar reflexió sobre temàtiques actuals i d’interès. L’acció està vinculada a la línia d’actuació del Pla d’Envelliment Actiu i Saludable: 6.3.2. Tallers de Resiliència.

Les sessions es porten a terme un dimecres al mes, de març a juliol de 2024,  a diferents espais de la ciutat i inclouen el visionat de les pel·lícules i un posterior fòrum obert a tots els públics guiat per un expert del tema escollit. A través de la projecció de les pel·lícules, escollides per la seva temàtica, s’exploren les idees i emocions que suggereix el film. La primera sessió tindrà lloc el dia 6 de març amb el visionat de la pel·lícula “Sufragistas” i l’acompanyament de l’Enena Cobler, formadora en resolució de conflictes i experta en resiliència. En aquest programa es tractaran temes com l’empoderament de les dones, la sexualitat en l’etapa de la vellesa, la soledat no desitjada, etc.

Origen del programa

Aquest programa neix d’uns tallers sobre resiliència dirigits al col·lectiu longeu que es van portar a terme fa un temps per fomentar l’aprenentatge per fer front a les adversitats de la vida i potenciar les eines i fortaleses individuals per viure amb harmonia i liderar la pròpia vida. Després d’aquesta experiència, el grup participant va continuar les trobades per enfortir la resiliència a través de la creació d’un club de lectura i poc després va sorgir la idea del programa Cinefòrum «El sentit de la vida».

Des de l’envelliment actiu i saludable es valoren aquelles accions que permeten les relacions socials i generen espais on teixir vincles, sobretot per aquelles persones d’edat avançada, que per circumstàncies de la vida tenen poca xarxa social i/o familiar i necessiten d’aquests espais de connexió amb altres persones i al mateix temps l’oportunitat de participar en activitats d’oci cultural. Son espais que també permeten la reflexió per centrar-nos en les nostres possibilitats, en les nostres fortaleses, trobar el nostre sentit de vida, on integrar  la nostra historia personal i els esdeveniments viscuts, de tal manera que quan llegim la nostra història tingui un sentit per a nosaltres, d’aquí el títol del programa «El sentit de la vida».

 

 

 

Cinemafòrum sessió 6 de març-20240221094748.jpeg
Imatge descriptiva del post

04/04/24 / 09:30h

«Viu el Carrilet!», nova programació d’activitats per a tota la família al Mercat del Carrilet

L’Ajuntament de Reus, a través de les regidories de Relacions Ciutadanes i Promoció Econòmica,…

Més informació
Imatge descriptiva del post

04/04/24 / 00:00h

«Descobreix noves eines per continuar creant comunitat», el nou programa formatiu per a les entitats

La Regidoria de Relacions Ciutadanes inicia aquest mes d’abril un nou cicle de formació per a…

Més informació
Imatge descriptiva del post

19/03/24 / 11:00h

Obert el període d'inscripcions per participar a la Fira d'Entitats de Reus

Amb la sala d’actes de l’antic hospital plena de gom a gom ahir va tenir lloc la primera reunió de…

Més informació
Icona que mostra una lupa.

Cerca una entitat

Trobeu l’entitat que més s'ajusti als vostres interessos

Cerca
Icona que mostra una lupa.

Espai de formació

Accediu a tot tipus de formació per fer créixer la vostra entitat i que estigui al dia

Veure cursos
Icona que mostra una lupa.

Acompanyament

Us facilitem tota l'ajuda necessària per a la vostra entitat

Fer una petició
Icona que mostra una lupa.

Tràmits

Accés directe als tràmits per realitzar les vostres gestions amb l'administració

Veure els tràmits