La festa «Posa't la gorra!», de suport als infants amb càncer i les seves famílies, es farà a la Palma de Reus


Dijous, 26/05/2022


L'Ajuntament de Reus, la Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR) i diverses entitats de la ciutat,  col·laboren amb la campanya "Posa't la gorra!", organitzada per L’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) amb l'objectiu de donar a conèixer la problemàtica al voltant dels infants afectats de càncer i les seves famílies i per sensibilitzar la societat de la necessitat de prendre mesures per millorar aquesta situació. El proper dissabte 28 de maig, La Palma de Reus serà l'escenari de la festa "Posa't la gorra!", que enguany arriba a la 20a edició. Serà el primer cop que s’organitza a la ciutat de Reus.

La campanya “Posa’t la gorra” serveix per recollir fons per mantenir i millorar els serveis i les instal·lacions de la Casa del Xuclis, una casa d'acollida per a famílies desplaçades a Barcelona amb infants malalts de càncer, la qual ja ha donat servei a més de 1000 famílies d'ençà de 2011.

Així mateix, la campanya ajuda a l'adequació de les instal·lacions hospitalàries per tal de donar les millors condicions als infants ingressats o que estan rebent tractament i a les seves famílies, així com per ampliar i millorar els serveis de l'entitat que ja s'estan oferint.

L’entrada a la festa és gratuïta, però la gent pot col·laborar comprant la gorra Natura als punts de venda de les entitats que s’hi han adherit com la Unió de Botiguers, el Tomb de Reus, a les associacions de veïns adherides, o el mateix dia de la festa. El preu de la gorra és de 5€.

Festa a la Palma

De les 17 a les 20.30 hores, a la Palma de Reus, se succeiran tot un seguit d’activitats que inclouran l’animació dels Gegants de la Colla els Fènix de Reus, una actuació de l’Escola de Dansa del Centre de Lectura,  contes amb el grup Senyora Piruleta i un petit concert de l’Agrupació Musical la Verònica. L’acte finalitzarà amb una actuació de la banda de cornetes i tambors de Sant Pere Apòstol.

Paral·lelament, la FAVR i el col·lectiu H20 han organitzat nou tallers per als més petits:

 • Taller de construcció de cotxes amb materials reciclats
  • Taller “Fes la teva guardiola” amb materials reciclats
  • Taller “Fes el teu Xukli”
  • Taller de sorra i sal decorativa
  • Pintacares
  • Escacs gegants
  • Jocs tradicionals
  • Taller de contacontes a càrrec del col·lectiu H2O
  • Taula de marxandatge de l’AFANOC

El Punt de Voluntariat de Reus ha proporcionat a AFANOC una desena de persones voluntàries, que donaran suport en aquestes activitats.


L’AFANOC

L’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) és membre actiu del Consell Municipal de la Discapacitat, un ens participatiu coordinat per la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus.

Des de fa trenta anys, AFANOC treballa per millorar la qualitat de vida dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies. Els acompanyen durant tota la malaltia, oferint-los suport emocional, social i educatiu de forma totalment gratuïta. A més, per aquelles famílies que viuen fora de Barcelona i necessiten traslladar-s’hi perquè els seus fills o filles rebin els tractaments als hospitals de referència, la Vall d’Hebron o el Sant Joan de Déu, tenen la Casa dels Xuklis, una llar d’acollida amb 25 apartaments individuals.

Des del 2004, l’AFANOC té seu a Tarragona per acompanyar les famílies un cop tornen a casa, donant-los atenció psicosocial, suport emocional, reflexoteràpia i massatges, organitzant trobades d’oci i lleure, etc. Actualment, la meitat d’aquestes famílies són de Reus. Per aquest motiu, s’ha impulsat el primer “Posa’t la Gorra!” a Reus.

 

 

Cartell Posa't la Gorra a Reus-20220526101107.jpg
Imatge descriptiva del post

12/06/24 / 12:45h

La Xarxa de Centres Cívics clou la temporada aquest dijous al Ponent

El Centre Cívic Ponent acollirà aquest dijous, 13 de juny a partir de les 18 hores, la festa de…

Més informació
Imatge descriptiva del post

12/06/24 / 11:45h

Reus acull aquest diumenge la Festa dels Escacs provincial

El Centre Cívic Migjorn de Reus acollirà aquest diumenge, 16 de juny, tres tornejos d’escacs que es…

Més informació
Imatge descriptiva del post

06/06/24 / 12:45h

Tret de sortida a les festes dels barris

Com cada estiu tornen les festes de barri arreu de la ciutat. El barri del Carrilet encetarà aquest…

Més informació
Icona que mostra una lupa.

Cerca una entitat

Trobeu l’entitat que més s'ajusti als vostres interessos

Cerca
Icona que mostra una lupa.

Espai de formació

Accediu a tot tipus de formació per fer créixer la vostra entitat i que estigui al dia

Veure cursos
Icona que mostra una lupa.

Acompanyament

Us facilitem tota l'ajuda necessària per a la vostra entitat

Fer una petició
Icona que mostra una lupa.

Tràmits

Accés directe als tràmits per realitzar les vostres gestions amb l'administració

Veure els tràmits