L'Ajuntament de Reus posa en marxa el registre electrònic d'apoderaments


Dimarts, 29/03/2022


L'Ajuntament de Reus i els seus organismes autònoms han fet un nou pas en l’ampliació del catàleg de serveis d’administració electrònica amb la posada en marxa el registre únic d'apoderaments municipal. Es tracta d'un registre electrònic únic de poders de representació de tota Catalunya, a través del servei Representa del Consorci Administració Oberta de Catalunya, que permet a la ciutadania, les empreses i les entitats sense personalitat jurídica, atorgar i inscriure poders davant les administracions públiques ja sigui de forma presencial o electrònica. Aquest registre també està interconnectat amb el registre d'apoderaments estatal Apodera. Per tant, també tindrà efectes en tot l'Estat Espanyol sempre i quan les administracions s'hagin adherit a algun d'aquests serveis indicats.

L'Ajuntament de Reus iniciarà un cicle de sessions formatives i d'informació a col·lectius com entitats i col·legis professionals que poden estarn més interessats en el nou servei.

La inscripció a Representa es pot fera telemàticament i sense desplaçaments, si es disposa d’una identitat digital: o presencialment sempre i quan es tracti d'un persona física, demanant Cita Prèvia a alguna de les oficines d'atenció ciutadana de l'Ajuntament.

Una vegada s'hagi atorgat i inscrit els poders, la persona representant amb el seu certificat o identitat digital, podrà fer qualsevol tràmit municipal telemàtic o presencial o accedir a carpeta ciutadana, empresa o entitat en nom de la persona representada sense haver d'acreditar cada vegada els poders.

Que és Representa?
És un registre de representacions i permet inscriure en línea les relacions de representació entre qualsevol persona física o jurídica. Permet a una persona (anomenada ’poderdant’ o ’persona representada’), designar una altra persona com la seva representant (també anomenada ’apoderat/da’). Permet a una persona representant sol·licitar la inscripció d’un poder de representació que li ha donat prèviament la persona poderdant mitjançant un document.

Per què serveix?
El Registre Representa serveix per acreditar la representació davant les administracions públiques catalanes o de la resta de l’estat espanyol, adherides al servei.

Avantatges
És un registre electrònic, únic i interoperable de totes les administracions públiques catalanes i espanyoles que s’hagin adherit al servei. Aquest servei permet a les persones representants relacionar-se amb l’administració en nom de les poderdants sense haver de presentar per a cada nova gestió els documents que l’acrediten per fer-ho. La durada l’establim en el moment d’inscriure la representació fins un termini màxim de 5 anys prorrogables.

Qui pot ser representant?
Qualsevol persona física o jurídica que tingui capacitat d’obrar.

Com es tria el representant?
En el cas de les entitats ho han de preveure els estatuts o fer designació per part de l’assamblea o junta directiva, qui atorgarà poders a favor de qualsevol membre que es designi perquè representi a l’entitat. S’expedirà certificació de l’acte on es reflectirà el nom, cognoms, dni, càrrec, termini de la representació i compromís de registrar qualsevol variació que es produeixi sobre la representació.

Com has d'inscriure la representació?
Si tens un certificat electrònic de representant com pot ser el que expedeix la FNMT, no s’ha de fer res perquè la representació ja va ser acreditada pel funcionari/a que va expedir el certificat. Haig d’entrar a fer el tràmit com a persona interessada perquè aquesta representació ja queda acreditada. Si tens una identitat digital o un certificat electrònic personal, com pot ser l’idcat mòbil, pots inscriure la representació en el servei Representa i pots fer-ho pel canal telemàtic que evita desplaçaments i no està subjecte a restriccions d’aforament o pel canal presencial acudint amb cita prèvia a qualsevol oficina adherida a Representa, aportant el dni i els documents explicats en el paràgraf anterior.

Renúncia i revocació
Una vegada validada i inscrita la representació al servei Representa, has de saber que qualsevol renúncia que vulgui presentar el representant o qualsevol revocació per part de l’entitat perquè tingui validesa,ha de ser informada i registrada al Representa. La vigència de la inscripció de representació és limitada en el temps transcorregut el qual expirarà i requerirà una nova inscripció.

Façana Ajuntament de Reus-20190718110709.JPG

IMATGES RELACIONADES

FITXERS RELACIONATS

Imatge descriptiva del post

19/09/22 / 15:15h

Reus organitza la I Trobada d’Elements Festius dels barris de la ciutat i el cicle de tardor «La música batega als barris»

La plaça de la Llibertat de Reus acollirà el proper dissabte 1 d’octubre, de les 10 a les 14 hores,…

Més informació
Imatge descriptiva del post

03/06/22 / 11:30h

Tret de sortida a les Festes de Barri 2022

Reus recupera les festes als barris de la ciutat després de dos anys d’aturada forçosa provocada…

Més informació
Imatge descriptiva del post

26/05/22 / 14:30h

La festa «Posa't la gorra!», de suport als infants amb càncer i les seves famílies, es farà a la Palma de Reus

L'Ajuntament de Reus, la Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR) i diverses entitats de la…

Més informació
Icona que mostra una lupa.

Cerca una entitat

Trobeu l’entitat que més s'ajusti als vostres interessos

Cerca
Icona que mostra una lupa.

Espai de formació

Accediu a tot tipus de formació per fer créixer la vostra entitat i que estigui al dia

Veure cursos
Icona que mostra una lupa.

Acompanyament

Us facilitem tota l'ajuda necessària per a la vostra entitat

Fer una petició
Icona que mostra una lupa.

Tràmits

Accés directe als tràmits per realitzar les vostres gestions amb l'administració

Veure els tràmits