Relacions Cíviques promou la cultura digital als barris de la ciutat gràcies a Reale Foundation i en col·laboració amb les associacions de veïns


Dimarts, 05/10/2021


Amb el suport de Reale Fundation, la regidoria de Relacions Cíviques, en el marc de la campanya Jo + pel meu barri, engega un nou projecte per fomentar la cultura digital als barris de Reus amb la col·laboració de les associacions de veïns. El nou projecte ha permès l’habilitació de 8 punts d’atenció i assessorament digital als locals socials de les entitats veïnals allunyades dels equipaments municipals. Aquests punts s’han equipat amb equips informàtics i voluntaris/es que ajudaran els veïns i veïnes que ho desitgin a aprendre a fer tràmits en línia amb l’Ajuntament i la resta d’administracions, així com la consulta de qualsevol dubte que tinguin.

La regidora de Relacions Cíviques, Montserrat Caelles, acompanyada del director de Reale Seguros a la demarció de Tarragona, Sr. Pere Pons, ha presentat aquest matí en roda de premsa les línies generals del "nou projecte emmarcat en la línia d’impulsar un canvi de paradigma en la relació amb les entitats i el moviment veïnal de la ciutat perquè les entitats s’empoderin cada cop més com agents socials clau en el desenvolupament de la ciutat i en la bona marxa de cadascun dels seus barris". Caelles, incidint en la importància de la col·laboració publicoprivada que la seva regidoria abandera, ha reiterat el seu agraïment a Reale Foundation per abanderar la responsabilitat social corporativa amb la seva implicació en la societat civil mitjançant les entitats socials per contribuir a la millora de les condicions de la ciutadania.

Els objectius del projecte són els següents:

  • Promoure el voluntariat social de les entitats veïnals
  • Promoure la cohesió social dins la nova era digital.
  • Promoure la formació digital entre les entitats en benefici dels veïns i veïnes d’un barri.
  • Contribuir a la millora de les capacitats digitals de les persones, en especial les més vulnerables,  complementant així de manera coordinada altres accions que es porten a terme des de l’Ajuntament com són els espais d’aprenentatge digital.
  • Potenciar els locals de les associacions de veïns com a espais de relació, servei i treball col·laboratiu en cadascun dels barris.
  • Potenciar la creació de serveis de les entitats veïnals al barri
  • Contribuir a  l’empoderament de les entitats
  • Fomentar les relacions veïnals

Reale Foundation ha fet una aportació econòmica de 35.000 euros que ha permès la compra de 11 equipaments informàtics complets amb impressora làser amb la finalitat de poder equipar millor els punts d’atenció en els diferents barris, la contractació d’una persona com a formadora dels voluntaris de les entitats que estaran presents als punts d’atenció digital als veïns i una campanya de difusió per permetre que el projecte arribi al major nombre de persones possibles i per tant tingui un gran impacte d’acció entre la població.

Aquesta persona es mourà durant tot un any per les diferents seus de les entitats per tal d’ acompanyar als/les voluntaris/àries, veïns i veïnes i resoldre els seus dubtes. També s’ha comptat amb més equipaments informàtics propis i cedits per l’Ajuntament en les diferents convocatòries de subvencions d’equipaments informàtics en desús.

Els locals socials on s’han habilitat els punts d’atenció corresponen a 10 zones de la ciutat: Carrilet, Pastoreta, Fortuny, Montserrat, Sol i Vista/Pelayo, Monestirs, Prim/Sardana i Niloga/Carrer Ample. Els locals socials i els horaris d’atenció es poden consultar al cartell adjunt. Aquest és un projecte que té la voluntat de créixer en altres barris de la ciutat en la línia de suport descentralitzat des de la proximitat.

El projecte ha suposat la formació de 2-3 persones voluntàries de cada entitat veïnal per tal que puguin ser un suport en aquest procés d’adaptabilitat a la nova cultura digital. També s’està portant a terme una campanya de difusió del projecte entre els col·lectius, entitats, comerços, serveis de les diferents zones i s’ha elaborat una guia de tràmits de l’Ajuntament (seguint la que ja existeix) i de tràmits d’altres administracions que s’ha posat al servei de les associació.

RP Presentació projecte Reale-4-20211005104558.jpeg
Imatge descriptiva del post

09/03/23 / 13:15h

Oberta la convocatòria de subvencions per al foment de l'associacionisme i el desenvolupament de projectes de moviment veïnal

L’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria de Relacions Cíviques, ha obert avui, 9 de març, el…

Més informació
Imatge descriptiva del post

08/02/23 / 18:15h

Nou cicle de formació per a les entitats de la ciutat

Sota el títol «Descobreix noves eines per continuar creant comunitat», la Regidoria de Relacions…

Més informació
Imatge descriptiva del post

31/01/23 / 11:30h

Els punts per fomentar la cultura digital als barris ajuden a fer més de 9.500 tràmits online amb l’administració

El projecte per fomentar la cultura digital als barris de Reus impulsat per la regidoria de…

Més informació
Icona que mostra una lupa.

Cerca una entitat

Trobeu l’entitat que més s'ajusti als vostres interessos

Cerca
Icona que mostra una lupa.

Espai de formació

Accediu a tot tipus de formació per fer créixer la vostra entitat i que estigui al dia

Veure cursos
Icona que mostra una lupa.

Acompanyament

Us facilitem tota l'ajuda necessària per a la vostra entitat

Fer una petició
Icona que mostra una lupa.

Tràmits

Accés directe als tràmits per realitzar les vostres gestions amb l'administració

Veure els tràmits