Visita al passeig de la Boca de la Mina en el marc del cicle “L’Estiu de les Entitats”


Dimarts, 24/08/2021


Un grup de persones vinculades a la Casa Misericòrdia de Reus ha participat aquest matí en l’activitat “Redescobrim el passeig de la Boca de la Mina” en el marc de la iniciativa L’Estiu de les Entitats que organitza la regidoria de Relacions Cíviques, en col·laboració amb la regidoria de Promoció de Ciutat i l’Agència de Promoció de Ciutat, Reus Promoció. Aquesta iniciativa es realitza per segon any consecutiu per acostar als membres de les entitats i associacions activitats vinculades al patrimoni, la cultura i els actius turístics de Reus i per ajudar-los a crear espais de relació fora dels seus cercles habituals amb el doble propòsit d’enfortir el teixit associatiu i donar a conèixer el patrimoni de la ciutat.

L’activitat ha permès als participants gaudir d’un recorregut guiat, en el que a banda de contemplar la recent remodelació del passeig de la Boca de la Mina, se’ls ha endinsat en un passat ple d’anècdotes i curiositats.

Des que es va iniciar el passat mes de juliol, l’Estiu de les Entitats ha programat 12 activitats i visites que han comptat amb una participació de 117 persones. Les dues activitats que estan tenint més demanda fins al moment són Redescobrim el Passeig Boca de la Mina i els tallers Decora la teva rajola fent servir la trepa i Convertim-nos en ebenistes per un dia, que s’organitzen al Gaudí Centre.

Al taller Decora la teva rajola fent servir la trepa es mostra la tècnica de la ceràmica en trepa a partir de motius utilitzats a la Casa Navàs i l’Institut Pere Mata alhora que es descobreixen aquest dos edificis del Reus Modernista. D’altra banda, Convertim-nos en ebenistes per un dia és un taller de marqueteria on es coneix la tècnica que els arquitectes van incorporar en la decoració interior dels edificis modernistes a partir d’un motiu del mobiliari de l’Institut Pere Mata. Els grups són d’un màxim de 10 persones seguint les restriccions sanitàries vigents.

El cicle l’Estiu de les Entitats tindrà continuïtat al llarg del mes de setembre ja que s’han rebut sol·licituds per part d’algunes entitats per a realitzar més activitats. A més, es mantindrà la resta de l’any sempre que hi hagi entitats interessades.

Les entitats interessades en participar es poden adreçar a la regidoria de Relacions Cíviques, al 977 010 029 o escriure un correu a [email protected].

Visita Casa Misericòrdia a la Boca de la Mina-20210824100640.jpg
Imatge descriptiva del post

08/11/21 / 12:30h

L’alcalde inicia dimecres 5 dies d’immersió total a set zones de la ciutat, en el marc del programa ‘Convivències amb l’alcalde’

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, inicia aquest dimecres una nova edició del programa …

Més informació
Imatge descriptiva del post

03/11/21 / 14:00h

Reus tornarà a viure la Festa de l'Oli Nou, la 24ena Fira de l'Oli Siurana

Els dies 12 i 13 de novembre de novembre tindrà lloc la Festa de l’Oli Nou. 24a Fira de l'oli DOP…

Més informació
Imatge descriptiva del post

19/10/21 / 12:30h

Relacions Cíviques programa cinc activitats formatives dirigides a les entitats per aquesta tardor

La regidoria de Relacions Cíviques ha programat cinc sessions formatives en línia i una formació…

Més informació
Icona que mostra una lupa.

Cerca una entitat

Trobeu l’entitat que més s'ajusti als vostres interessos

Cerca
Icona que mostra una lupa.

Espai de formació

Accediu a tot tipus de formació per fer créixer la vostra entitat i que estigui al dia

Veure cursos
Icona que mostra una lupa.

Acompanyament

Us facilitem tota l'ajuda necessària per a la vostra entitat

Fer una petició
Icona que mostra una lupa.

Tràmits

Accés directe als tràmits per realitzar les vostres gestions amb l'administració

Veure els tràmits