La Xarxa de Centres Cívics de Reus presenta nova programació i les noves línies de treball per potenciar els equipaments


Dimarts, 12/09/2023


La regidora de Relacions Ciutadanes, Mar Escoda, ha presentat aquest matí, des del Centre Cívic Mestral, la nova programació de tardor-hivern de la Xarxa de Centres Cívics i les noves línies de treball de la regidoria per potenciar la xarxa de centres cívics i per involucrar als propis usuaris i usuàries, associacions i altres col·lectius socials en la gestió dels centres cívics.

Des de la regidoria s’impulsarà la creació d’un Consell Municipal dels Centres Cívics de Reus. El Consell serà un ens de consens i participació col·lectiva amb participació política, dels usuaris i usuàries i de les entitats que tindrà l’objectiu de fer propostes per millorar els serveis que ofereixen els centres cívics tenint en consideració les necessitats i punts de vista dels propis usuaris.

En la mateixa de línia de fer una gestió participativa del servei es donarà veu als usuaris i usuàries dels centres i a les associacions a través d’enquestes i consultes perquè facin arribar les seves propostes. També es fomentaran els projectes col·laboratius entre les entitats i altres agents externs i  s’incorporarà l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible a l’activitat diària dels centres cívics, incorporant una visió ambiental i facilitant la seva utilització com a refugis climàtics.

Nova programació

Pel nou quadrimestre, des de l’octubre a febrer de 2024, s’han programat 212 activitats, 58 de les quals són completament gratuïtes. Per primer cop s’han organitzat unes jornades de portes obertes durant l’època d’inscripcions perquè les persones que no són usuàries habituals puguin visitar els equipaments i conèixer tot allò que hi poden trobar.

A banda de les activitats ja consolidades amb eixos temàtics com la creativitat, la cuina i alimentació, la cura del cos i l’esport, hi haurà les xerrades de salut, els tallers en família, les visites a espais emblemàtics de la ciutat o l’Espai Gastro.

Gràcies al treball transversal, s’han programat activitats en col·laboració amb altres departaments municipals, serveis públics, entitats i ciutadania com ara xerrades, espais de conciliació familiar, exposicions, etcètera.

També en l’apartat de novetats el dia 5 d’octubre a les 19.30h, es farà per primer cop un concert de les corals ubicades als centres cívics al Ponent, amb un repertori molt especial que donarà el tret de sortida al nou curs.

Inscripcions

El termini de preinscripció a les activitats estarà obert a partir del 12 de setembre de 2023. Les matrícules romandran obertes mentre hi hagin places disponibles. Es faran preferentment per internet (inscripcions.reus.cat) o presencialment a les consergeries dels centres cívics, de 9.00 a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h., en el cas que no siguin possibles les altres vies.

S’aplicaran descomptes del 15% a aquelles persones que acreditin:

  • Majors de 65 anys.
  • Joves fins a 30 anys.
  • Titulars carnet de família nombrosa, monoparental.
  • Persones amb discapacitat legalment reconeguda a partir del 33%.
  • Persones en situació d’atur laboral.

Per a poder gaudir d’aquests descomptes caldrà fer la inscripció de forma presencial als centres cívics.

 

Equip de la Xarxa de Centres Cívics amb la regidora Mar Escoda-20230912125452.jpg
Imatge descriptiva del post

23/02/24 / 09:00h

Cinemafòrum “El sentit de la vida”, un programa per fomentar la reflexió i les relacions socials dirigit especialment al col·lectiu longeu

La Regidoria de Relacions Ciutadanes, en el marc del Pla d’Envelliment Actiu i Saludable, organitza…

Més informació
Imatge descriptiva del post

23/01/24 / 17:45h

Nova programació de la Xarxa de Centres Cívics de Reus amb moltes activitats pels majors de 60 anys

La Xarxa de Centres Cívics de Reus obre a partir d’avui les inscripcions per la nova programació d…

Més informació
Imatge descriptiva del post

20/10/23 / 09:15h

La Xarxa de Centres Cívics de Reus celebra la Setmana de l’Ecologia

L’1 de novembre se celebra el Dia Mundial de l’Ecologia per conscienciar sobre la necessitat de…

Més informació
Icona que mostra una lupa.

Cerca una entitat

Trobeu l’entitat que més s'ajusti als vostres interessos

Cerca
Icona que mostra una lupa.

Espai de formació

Accediu a tot tipus de formació per fer créixer la vostra entitat i que estigui al dia

Veure cursos
Icona que mostra una lupa.

Acompanyament

Us facilitem tota l'ajuda necessària per a la vostra entitat

Fer una petició
Icona que mostra una lupa.

Tràmits

Accés directe als tràmits per realitzar les vostres gestions amb l'administració

Veure els tràmits