Nova programació de la Xarxa de Centres Cívics de Reus amb moltes activitats pels majors de 60 anys


Dimarts, 23/01/2024


La Xarxa de Centres Cívics de Reus obre a partir d’avui les inscripcions per la nova programació d’aquest hivern i primavera. En total, 161 activitats programades i repartides pels sis centres cívics de la ciutat: Carme, Llevant, Migjorn, Mas Abelló, Mestral i Ponent., 48 de les quals són gratuïtes.

Entre les novetats d’enguany cal destacar que fruit del conveni de col·laboració amb el Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp, la DO Siurana i la DO Avellana de Reus, tots els tallers i activitats vinculats a la cuina i la gastronomia que es portin a terme als centres cívics utilitzaran en la seva elaboració productes de quilòmetre O.

“Amb la promoció dels productes de proximitat i  de la nostra gastronomia es fa palès el nostre compromís amb el territori”, ha manifestat al respecte la regidora de Relacions Ciutadanes, Maria del Mar Escoda. Escoda també ha posat de relleu que la programació que ara es presenta, “amb una extensa varietat d’activitats ja consolidades i per a tot tipus de perfils, amb la creació del Consell Municipal dels Centres Cívics de Reus, volem obrir-la encara més als consens i a la participació col·lectiva dels usuaris i les usuàries i de les entitats, incorporant-hi les necessitats i els punts de vista de tothom”.

Programació hivern-primavera 2024

Per primer cop s’incorpora al programa d’activitats dels centres cívics la programació dels casals de la gent gran,  per tal de facilitar l’accés a la informació a tots els col·lectius i afavorir l’intercanvi intergeneracional. Aquesta programació d’activitats per +60 té l’objectiu de promoure la salut física, cognitiva, emocional i social de la persona per tal de millorar la qualitat de vida respectant les diferents formes i ritmes d’envellir del col·lectiu de gent gran de la ciutat.

Els eixos temàtics de la programació seran els habituals: expressar la vostra creativitat; per cuidar-vos movent el cos; per innovar a les vostres cuines o per millorar i enriquir la vostra alimentació. Tampoc hi falten les xerrades de salut, els tallers en família, les visites a espais emblemàtics de la ciutat o l’Espai Gastro, amb productes de proximitat i de quilòmetre 0.

Gràcies al treball transversal, es segueix apostant per les activitats que es porten a terme en col·laboració amb altres departaments municipals; els serveis públics locals; els cossos de seguretat de la Generalitat; el departament de Salut o les entitats i la ciutadania, i que més enllà dels cursos i els tallers permeten assistir a xerrades, espais de conciliació familiar o visitar exposicions.

També s’està preparant una programació d’activitats de caire popular amb motiu de Sant Jordi que es donarà a conèixer més endavant. 

La programació completa es pot consultar al pdf adjunt.

Inscripcions

El termini de preinscripció a les activitats estarà obert a partir del 29 de gener de 2024. Les matrícules romandran obertes mentre hi hagin places disponibles. Es faran preferentment per internet (inscripcions.reus.cat) o presencialment a les consergeries dels centres cívics, de 9.00 a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h., en el cas que no siguin possibles les altres vies.

S’aplicaran descomptes del 15% a aquelles persones que acreditin:

  • Majors de 65 anys.
  • Joves fins a 30 anys.
  • Titulars carnet de família nombrosa, monoparental.
  • Persones amb discapacitat legalment reconeguda a partir del 33%.
  • Persones en situació d’atur laboral.

Per a poder gaudir d’aquests descomptes caldrà fer la inscripció de forma presencial als centres cívics.

 

Col·laboració centres cívics amb les DO i gremi de forners-20240123120815.jpg
Imatge descriptiva del post

21/05/24 / 14:30h

La Xarxa de Centres Cívics de Reus organitza un concurs de fotografies a Instagram per cloure el curs 2023-2024

La Xarxa de Centres Cívics de Reus posa en marxa un concurs de fotografies al seu perfil d…

Més informació
Imatge descriptiva del post

16/05/24 / 17:30h

Reus organitza la I Fira de Bruixes els dies 24,25 i 26 de maig

Els propers dies 24, 25 i 26 de maig, l'Associació Cultural Reus…

Més informació
Imatge descriptiva del post

14/05/24 / 11:00h

La Fira d’Entitats de Reus torna aquest dissabte, 18 de maig, amb més de 50 activitats programades

Amb l’eslògan “Compartir per créixer”, aquest dissabte, 18 de maig de 10 a 20h,  tindrà lloc a…

Més informació
Icona que mostra una lupa.

Cerca una entitat

Trobeu l’entitat que més s'ajusti als vostres interessos

Cerca
Icona que mostra una lupa.

Espai de formació

Accediu a tot tipus de formació per fer créixer la vostra entitat i que estigui al dia

Veure cursos
Icona que mostra una lupa.

Acompanyament

Us facilitem tota l'ajuda necessària per a la vostra entitat

Fer una petició
Icona que mostra una lupa.

Tràmits

Accés directe als tràmits per realitzar les vostres gestions amb l'administració

Veure els tràmits